HMK S235 Kleurverdieper - mat

25,50 €

(1 l = 25,50 €)
incl. belastingen plus verzending
Verzendgewicht: 1 kg

Beschrijving

HMK S235 Kleurverdieper - mat is een gebruiksklaar beschermingsmiddel. De kleur van de steen wordt verdiept en de structuur benadrukt. Door de impregnering wordt binnendringen van water en vuil voorkomen. Geschikt voor grofgeslepen, geborstelde, gezandstraalde, gevlamde en splijtruwe natuurstenen oppervlakken (zachte en harde gesteenten). Tevens gescihkt voor marmercomposiet, kunststeen, en terrazzo binnenshuis.


  • Beschermingsmiddel voor een gemakkelijker onderhoud van alle ruwe en zuigende natuur- en kunststeenoppervlakken.
  • Gebruiksklaar.
  • Vermindert de opname van water en vuil. De kleur en structuur van het oppervlak worden optimaal benadrukt. Geschikt voor gebruik binnenshuis.


HMK S235 is een gebruiksklare verzegeling, conservering op basis van acrylaten. Door de conservering wordt binnendringen van water en vuil bij grof geslepen, geborstelde, gezandstraalde, gevlamde en splijtruwe oppervlakken (zachte en harde gesteente) marmercomposiet, kunststeen en terrazzo voorkomen. De kleur en structuur van het oppervlak worden sterk beïnvloed. HMK S235 geeft het zgn. nateffect.


Binnenshuis te gebruiken: ja

Buitenshuis te gebruiken: nee


Vooraf

Lees het etiket voor gebruik van het product goed door. Werk op een schoon, droog en vlekvrij oppervlak.


Verbruik

Afhankelijk van het zuigvermogen van de ondergrond ca. 5-10m² per liter.


Testen

Test het product voordat u begint op bijvoorbeeld een onopvallende plaats of een losse tegel om het effect de hoeveelheid en de werktijd te bepalen.


Werkwijze

Schakel de vloerverwarming uit laat de ondergrond afkoelen tot zijn natuurlijke temperatuur, maak hem grondig schoon en laat hem drogen (max restvochtgehalte 2-4%) Breng HMK S235 met een zachte kwast of een roller met korte haren gelijkmatig aan. Herhaal de bewerking bij onvoldoende kleurverdieping na ca. 12 uur. Bij zwak zuigende oppervlakken kan HMK S235 verdund worden met verfverdunner ca. 1:10. De dampdoorlaatbaarheid wordt sterk beperkt.


Achteraf

Droogtijd is afhankelijk van temperatuur en de luchtcirculatie ca. 4-8 uur. Gedurende deze tijd het oppervlak niet betreden. Gedurende de droogtijd het oppervlak beschermen tegen water. Oppervlakken van o.a. rubber en kunststoffen, gelakte materialen en oppervlakken die niet bestand zijn tegen oplosmiddelen niet met dit product behandelen of besmetten. De werking van het product ontwikkelt zich in 48 uur.


Veiligheid

Bij het verwerken van HMK S235 moeten de ruimtes goed geventileerd worden of een ademmasker met filter dragen. Levensmiddelen verwijderen vanwege geurovername. De achterblijvende acrylaat is niet schadelijk. Buiten bereik van kinderen houden.


Opslag

Bij koel en droog opslaan is HMK S235 meerdere jaren te bewaren Buiten bereik van kinderen bewaren.


Niet mengen met andere reinigingsmiddelen, impregneringen, verzegelingen of onderhoudsmiddelen.


De fabrikant/leverancier is niet aansprakelijk voor directe of indirecte gevolgen van het niet juist toepassen van de door haar geleverde producten. De enige verplichting van de fabrikant/leverancier is het product te vervangen welke niet geschikt is bevonden. Men dient vooraf vast te stellen of het te gebruiken product geschikt is voor het beoogde doel; deze vaststelling geschiedt op eigen risico.