Lithofin Kleurverdieper W

€ 30,99

(1 l = € 30,99)
incl. belastingen plus verzending

Beschrijving

Voorafgaande opmerking:

Als product zonder oplosmiddelen heeft Lithofin Kleurverdieper >W< gedeeltelijk andere eigenschappen dan men het gewoon is van producten met oplosmiddelen. Vandaar dat de verwerkingsmethode moet worden aangepast aan het eigenschappen van het product.


Beschrijving

Gebruiksklare impregnatie op waterbasis met speciale kleurverdiepende componenten, gedeeltelijk op basis van regeneratieve resp. natuurlijke grondstoffen. Vrij van schadelijke dampen en vervelende geuren.


Eigenschappen

Lithofin MN Kleurverdieper >W< dringt het oppervlak binnen en hardt uit in de poriën. De oppervlakken zien er kleurintensiever en frisser uit, bijna alsof ze nat waren, maar zonder glansvorming. Door de waterafstotende werking wordt het vervuilingsrisico en de vlekgevoeligheid verlaagd en wordt op die manier het onderhoud verlicht. Omdat er geen oppervlaktefilm ontstaat, blijft de doorlaatbaarheid van de waterdamp in ruime mate bestaan. De antislipveiligheid van de bedekking wordt amper gewijzigd. Houdbaarheid: Binnen en met het juiste onderhoud nagenoeg voor een onbeperkte tijd. Buiten blijft de kleurverdiepende werking ongeveer 1-2 jaar bestaan, afhankelijk van de soort steen en de weersomstandigheden. Indien de werking afneemt, kan het vlak herhaaldelijk worden overgeschilderd. Technische data: Dichtheid: ca. 1,0g/cm³ Vlampunt: ca. 25°C (c. c.) Uiterlijk: melkkleurig-troebel Geur: neutraal Oplosbaarheid in water: emulgeerbaar


Toepassingsgebied

Voor de kleurintensivering van wand- en vloerbedekkingen, trappen, portieken, terrassen e.d. die te flets en kleurloos lijken of die qua kleur moeten worden aangepast aan een gepolijst vlak. Voor binnen- en buitenruimte. Ondergrond: Alle absorberende en poreuze natuursteen met een breukruw, gezaagd, geslepen (max. C120), gevlamd oppervlak zoals graniet, gneis, porfier, marmer, kalksteen, lei, Solnhofener natuursteen alsmede kunststeen met een ruw oppervlak e.d. Aanwijzing: We raden u aan om Lithofin VLEKSTOP >W<, Lithofin MN Vlekstop of Lithofin MN Bescherming te gebruiken voor gepolijste en heel fijn geslepen natuur- en kunststeen.


Verwerking

Ondergrond: De ondergrond dient absorberend, schoon, vlekvrij en uitgedroogd te zijn. Het aanleggen van een proefvlak wordt aanbevolen. Werktuigen: Platte kwast, afdekborstel, rol. Verwerking: Schudden voor gebruik. Lithofin MN Kleurverdieper >W< onverdund en gelijkmatig kruisgewijs („liggende acht”) aanbrengen. Op een sterk absorberende ondergrond kan de kleurverdieper onmiddelijk een tweede keer worden aangebracht. Er kan glans ontstaan op zwak absorberende vlakken als de kleurverdieper intensief wordt aangebracht. Deze glans verdwijnt als het vlak (onverdund) wordt gereinigd met Lithofin MN Vuiloplosser. Let op: Slechts volledig uitgedroogde oppervlakken behandelen. (Droogtijden bij nieuw gelegde vlakken: tot 8 weken, anders bv. na de regen of na de reiniging: enkele dagen.) Niet absorberende oppervlakken bv. gebrand materiaal zoals klinkers, keramiek, composietsteen met harsen, alsmede vers beton of verse chape e.d. kunnen niet worden behandeld. Kan niet verneveld worden. Glas, gepolijste vlakken, hout- en lakvlakken, kunststoffen en andere gevoelige vlakken beschermen tegen spatten. Niet in de volle zon en niet met oppervlaktetemperaturen onder de 10°C of boven de 25°C verwerken. De werktuigen met water reinigen. Droogtijd: Ca. 30-60 minuten, begaanbaar na ca. 3-4 uur, volledige verharding binnen 14 dagen. Verbruik: Ruwe natuur- en kunststeen: ca. 5-10m²/L, geborsteld en grof geslepen graniet ca.10-20m²/L, afhankelijk van de soort bedekking.


Opslag

Koel en gesloten. Beschermen tegen vorst (bevroren product niet meer verwerken). Houdbaar tot ca. 2 jaar.


Milieubescherming

Op waterbasis, zonder oplosmiddelen. Niet in het afvalwater gooien. WGK 1 volgens VwVwS d.d. 17-5-99. Opruiming: Avfalsleutel AVV 070 199. Het bint is uit niet belastend polyethyleen (PE) en is bovendien geschikt voor recycling. Gespoelde binten kunnen worden verwijderd via afvalsorteersystemen (zie aanwijzing op het etiket).


Veiligheid

Na het drogen niet schadelijk voor de gezondheid. Buiten het bereik van kinderen bewaren. Bij de verwerking door spuiten dient een gepaste adembescherming te worden gebruikt. Ingrediënten: Harsen, hulpmiddelen. Verordening voor gevaarlijke stoffen preparaten aanduiding b.v.EG-Richtlijn 1272/2008(CLP): geen ADR20